BERITA SALASILAH TOK ABDUL JABBAR 2007
sentiasa memerlukan maklumat-maklumat
bekenaan dengan saudaramara supaya salasilah dapat diterkinikan.

Baru-baruini maklumbalas yang diterimakan agak bertambah sedikit. Ini sangat men-galakan oleh kerana Salasilah Tok Abdul Jabbar 2007 dapat diperbetulkan dengan maklumat-maklumat yang diterima.

Daripada jenerasi 1 hingga jenerasi 6 agak senang hendak menjanka ejaan-ejaan nama yang digunakan oleh tuk nenek dan moyang kita bersama.

Tetapi cucu dan cicit dari jenerasi 7 hingga jenerasi 10 telah berubah fikiran dan memodenkan nama-nama anak mereka.

Oleh demikian susah hendak menentukan
bunyi yang didengar dan ejaan yang ditulis adalah tepat. Disinilah kami perlu bantuan daripada saudaramara muda bagi me-nentukan ejaan nama-nama mereka adalah betul dan tepat didalam Salasilah.

Bekenaan dengan gambar identiti.

Kami meminta saudaramara melihat perbezaannya didalam salasilah. Keluarga yang tiada gambar-gambar mereka dan keluarga2 yang bergambar. Keluarga2 yang bergambar nampak lebih ceria, munkin oleh kerana semua mereka, tersenyum saja.
Saiz: 123W x 175H
Saiz: 267W X 300H
Saiz: 227W x 200H
Dibawah adalah contoh saiz-saiz gambar yang boleh dihantarkan kepada kami melalui emel. Hantar gambar besar dengan mengguna "Zip File" atau melalui Pos. Gambar-gambar lama juga boleh dikirim melalui tangan atau pesanan.
Pesanan itu adalah dengan meminta pertolongan saudaramara yang lain.
Semua ukuran saiz gambar mengguna "Pixel"
Jikalau anda tiada perisian komputer bagi mengedit gambar-gambar anda, layarilah laman-laman web yang kami sediakan dibwah dan mendapatkan alat-alat atau Foto Editor dengan percuma.
Foto Editor: Irfanview
PIXresizer